Een brief van de IGJ ontvangen?

Heeft u een handhavingsbrief van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gekregen en heeft u vragen? Hieronder vindt u antwoorden op een aantal algemene vragen naar aanleiding van deze brief.
 

Ik heb een brief van de IGJ gekregen, kan ik mij alsnog verantwoorden?

De eerste brief is voornemen tot last onder dwangsom (een soort waarschuwing): u heeft dan nog u vier weken na dagtekening van de brief om alsnog uw verantwoordingsgegevens aan te leveren. In het bericht ‘Handhaving op de jaarverantwoording: hoe en wat’ vindt u een globale omschrijving van de hele handhavingsprocedure. Hier staat onder andere op welk moment u daadwerkelijk het geldbedrag (dwangsom) gaat betalen.
 

Ik ben klaar met mijn jaarverantwoording, maar ontvang nu toch een brief.

Controleer in DigiMV of u bij alle vragenlijsten de knop ‘Bewaar’ hebt aangeklikt, alle bestanden heeft aangeleverd (gedeponeerd) en of u de totale jaarverantwoording hebt afgerond via het scherm ‘Accorderen en Voltooien’.

Is dit allemaal correct, vraag dan via ons contactformulier een controle op de afsluiting van uw jaarverantwoording aan. Kies in het contactformulier onderwerpcategorie ‘Anders’ en vul hier in: Aanvraag controle DigiMV. U kunt deze controle alleen via dit formulier aanvragen en niet telefonisch.
 

Ik wil mij afmelden, want ik ben solist/zzp`er.

Alleen solistisch werkende jeugdhulpverleners zijn vrijgesteld van de verantwoording. Op de website leest u hier meer informatie over. Bent u van mening dat dit op u van toepassing is, stuur ons dan zo snel mogelijk een mail via het contactformulier met als onderwerp: Afmelden jaarverantwoording.

Bent u solist en levert u zorg met een WTZi–toelating, stuur ons dan zo snel mogelijk een mail via het contactformulier met als onderwerp: Afmelden jaarverantwoording. Dit heeft wel consequenties voor uw toelating. Lees hier meer over in het bericht ‘ Opschoning WTZi-bestand’.

Ik wil mij afmelden, want ik heb geen zorg geleverd in 2017.

Bent u Jeugdhulpverlener, stuur ons dan zo snel mogelijk een mail via het contactformulier. Heeft u een WTZi toelating en heeft u heel 2017 geen zorg verleend, dan wordt uw toelating ingetrokken. Lees dan in het bericht ‘Geen WLZ- of ZVW-zorg geleverd in 2017?’ wat u moet doen in DigiMV en wat dit verder betekent voor uw toelating.

Ik heb nog meer vragen. Moet ik bij de Inspectie zijn of bij het CIBG (Jaarverantwoording Zorg)?

Het CIBG en de IGJ hebben beiden een andere rol. De IGJ is toezichthouder en handhaver op de jaarverantwoording. Voor vragen over het handhavingtraject en uw eigen situatie kunt u bij de IGJ terecht. Voor vragen met betrekking tot het aanleverportaal DigiMV, zoals hulp met de vragenlijsten, kunt u contact opnemen met het jaarverantwoordingsteam van het CIBG.