Wat openbaar maken?
Alle verantwoordingsplichtige jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen maken ieder jaar voor 1 juni, dus uiterlijk 31 mei, een jaarverantwoording openbaar.
Wat moet u openbaar maken?
De openbare jaarverantwoording bestaat uit twee onderdelen:
- Het invullen van een aantal vragenlijsten
- Het aanleveren van een aantal documenten
Vragenlijsten
De vragenlijsten die u invult, zijn (op enkele vragen na) openbaar en gaan over onderwerpen als bestuur, bedrijfsvoering, personeel, financiën en productie.
In het Jaardocument Jeugd en Jaardocument Jeugd voor combinatie-instellingen vindt u meer gedetailleerde informatie.
Documenten
Ook maakt u een aantal documenten openbaar. Dit zijn:
- De jaarrekening: de jaarrekening bevat het financiële resultaat en vermogen aan het eind van het boekjaar. Daarnaast moeten vanuit de Wet normering topinkomens (WNT) de bezoldigingsgegevens van alle topfunctionarissen worden opgenomen.
- Een accountantsverklaring: welke accountantsverklaring u moet aanleveren is afhankelijk van de omvang van uw organisatie. Op de pagina ‘Welke accountantsverklaring’ kunt u vaststellen welke u moet aanleveren.
Let op! Micro jeugdhulpaanbieders mogen vereenvoudigd verantwoorden. Of u hiervoor in aanmerking komt, controleert u op de pagina ‘Vereenvoudigd verantwoorden’.
Advies nodig?
Twijfelt u over de regels die op u van toepassing zijn? Neem dan eerst contact op met een vakinhoudelijk specialist zoals een accountant, administrateur of belastingconsulent. Deze kan u meer vertellen over de voorwaarden in uw specifieke situatie.
Documenten
-
Hulpmiddel voor micro jeugdhulpaanbieders
Met dit hulpmiddel kunnen micro jeugdhulpaanbieders de financiële gegevens gemakkelijk invullen. Het hulpmiddel telt alle ...
-
Jaardocument Jeugd 2022 voor combinatie-instellingen
-
Jaardocument Jeugd 2022
De grensbedragen op pagina 18 in dit document zijn niet meer up-to-date. De juiste grensbedragen leest u terug in het ...